Tinklaraštis

Populiariausios turinio valdymo sistemos: kurią pasirinkti?

Balandžio 23

Šiais laikais turinio valdymo sistemos stebina savo gausa ir pasirinkimų įvairove. Vis dėlto, daugeliui labiausiai žinoma ir lengviausiai atpažįstama turinio valdymo sistema (angl. CMS – Content Management Systems) WordPress tikrai nėra vienintelis pasirinkimas. Nors ji labiausiai mėgstama dėl paprasto valdymo ir nuolatos atsinaujinančių įskiepių, visgi, naudinga susipažinti ir su kitomis sistemomis. Galbūt kuri nors Jums atrodys tinkamesnis pasirinkimas?

WordPress turinio valdymo sistema

Šios turinio valymo sistemos „gimimo” ištakos siejamos ne su internetiniais puslapiais, tačiau su tinklaraščiais. Kadangi jos valdymas labai paprastas – kuriamas tinklaraštis nereikalavo  programavimo žinių, juos sėkmingai galėjo prižiūrėti maisto blogo kūrėjai, madų puoselėtojai, rašytojai. Visgi, ši sistema naudojama ir pozicionuojančių internetinių puslapių kūrimui.

Kodėl ji dažnai vadinama turinio valdymo sistemų karaliene?

  • Jos įdiegimas – labai paprastas ir greitas.
  • Galima rinktis iš labai daug nemokamų šablonų.
  • Lengva administravimo funkcija, paprasta ir patogu rašyti straipsnius.
  • Ji puikiai žinoma ir populiari visame pasaulyje, todėl lengvai rasite reikalingą informaciją internete.
  • Pagal poreikius galite pakoreguoti įskiepius ir tam nereikia programavimo žinių.

Žinoma, puslapio kūrimo darbus reikia palikti specialistams. Jie ne tik sukurs norimą puslapį, tačiau ir paaiškins, kaip juo naudotis, kad paskui jį prižiūrėti nebūtų sudėtinga.

Joomla turinio valdymo sistema

Joomla atsiradimo istorija prasideda nuo Mambo turinio valdymo sistemos. 2005-ais metais pati paskutinė Mambo versija pavadinta Joomla ir buvo šiuo metu naudojamos turinio valdymo sistemos prototipas. Ši turinio valdymo sistema taip pat puikus pasirinkimas tiems, kurie nori rašyti tinklaraštį, kadangi yra patogiai valdoma, turi daug funkcijų, šiek tiek primena Word, galiausiai, jos priežiūra nėra sudėtinga.

Visgi, jos funkcionalumas tikrai nesibaigia blogu, kadangi ji puikiai tinka ir pozicionuojantiems puslapiams kurti. Jeigu reikia reklamuojančio internetinio puslapio – Joomla yra geras pasirinkimas, kadangi rasite daug dizainų, nuolatos siūlomi nauji įskiepiai ir panašiai.

PHP-Nuke turinio valdymo sistema

Ši valdymo sistema yra vienas seniausių pasirinkimų, savo veiklą sėkmingai vykdantis jau nuo 2000-ųjų metų. Nors ji nėra taip plačiai žinoma kaip anksčiau dvi minėtos, tačiau ilgaamžiškumas yra vienas niuansų, kuris turėtų paskatinti įvertinti kokybę. Ši valdymo sistema turi visas įprastas funkcijas, kuriomis gali pasigirti beveik visos kitos valdymo sistemos. Nors anksčiau netilo diskusijos dėl šios valdymo sistemos saugumo, tačiau šiuo metu tikrai galima drąsiai sakyti, kad ji  – saugus pasirinkimas. Naudojant šią sistemą, Jūsų internetinio puslapio duomenys liks saugūs.

Drupal turinio valdymo sistema

Paskutinė ir daugeliui tikrai girdėta turinio valdymo sistema Drupal, taip pat pasirodė 2000-aisiais metais, tačiau jos pradžia nebuvo tokia sėkminga kaip anksčiau aptartos. Visgi, šiuo metu ji gali pasiūlyti įprastas turinio sistemai reikalingas funkcijas, kaip kad naujienų skelbimas, paveiksliukų įdėjimas, galerijos ir kiti įskiepiai, kurie gali būti koreguojami pagal puslapio turėtojo poreikius.

Turinio valdymo sistemos pasirinkimas nėra lengvas. Sunku atsakyti, kuri turinio sistema yra geriausia. Paprasčiausiai skiriasi kliento poreikiai, o būtent pagal juos dažniausiai ir nusprendžiama naudotis viena arba kita.

Norite sužinoti, kuri turinio valdymo sistema geriausiai atitinka Jūsų poreikius? Susisiekite su Kirotech komanda, kuri atsakys į visus Jūsų klausimus!

Susisiekite

Aptarsime kaip mūsų komanda gali jums padėti

Susisiekti